dimarts, 19 de març del 2019

Enigmes històrics, un llibre per jugar en classe i en casa






imatges

Enigmes. Desafia la teva ment amb 25 misteris de la història


Enigmas: Desafía tu mente con 25 historias de misterio va guanyar el premi Junceda 2018 al millor llibre de no-ficció. El jurat va destacar «la complexitat narrativa plantejada, executada brillantment amb el registre i estil d’il·lustració».

Els enigmes històrics tenen tres nivells de dificultat i els jugadors poden rebre punts quan els resolen, cosa que permet jugar en grup i fer competicions. Per resoldre els reptes es necessita o bé aplicar la lògica o bé utilitzar la imaginació. 

Els autors recomanen llegir el text amb atenció, fixar-se en els detalls de les imatges, connectar idees, aplicar coneixements previs, aproximar-se als problemes des d’una perspectiva diferent...

Es tracta d’un llibre joc molt complet on l’equilibri entre text i imatge, entre informació i humor, entre aprenentatge i diversió, entre lògica i imaginació... és excel·lent. 

Els autors conviden a identificar els deu anacronismes que hi ha entre les seves pàgines. En l’edició catalana, unes petites errades en la traducció compliquen la resolució d’alguns enigmes. 

Recomenat per a joves de 12
Zahorí Boooks
2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada